Fedett kocsibeálló

Az évek múlásával nő a gépkocsik száma és ezzel párhuzamosan nő a garázsok száma is. Az egyik legjobb megoldás, ha a garázs a ház része. De ha erre nincs lehetőség, akkor cégünk segít a gépkocsiját tető alá rakni. Legjobb helyzetben a családi háztulajdonosok vannak, ugyanis ha egy teljes garázsnak nem is, de egy fedett gépkocsi beálló kialakítható a kertben. Sokan választják ezt a „megoldást”. 

 

Tóth-tető .hu - Ács és tetőfedés, tetőfelújítás garanciával
Ingyenes személyes felmérés és visszahívás kérése érdekében töltse ki az alábbi űrlapot! . Ígérjük, hogy 48 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!
Név (*)
Please type your full name.
E-mail (*)
Invalid email address.
Telefonszám
Invalid Input
Város
Invalid Input
Elsősorban melyik szolgáltatásunk érdekli? (*)
Please tell us how big is your company.
Mikorra gondolta a munka kezdetét? (*)
Please select a date when we should contact you.
  

Ezt a megoldást nagyban segíti az a törvényrendelet, mely szerint az idei évtől csak bejelentés köteles, de építési engedély nem szükséges. A gépkocsi beálló területét nagyban befolyásolják a helyi adottságok, de ajánlott a minimum 2,5-3x5-6m. Ebben a minimális mérettartományban már elfér egy középkategóriás jármű. Általában a meglévő épülethez csatolják hozzá, vagy egy nagyobb területen különálló építményként építik meg.

Általunk készített gépkocsi beállók fajtái:

  • Ha az épület mellett bőséges hely van, akkor a kivitelező dolga nagyban megkönnyebbül, mivel van hely a tartószerkezetnek. A szarufák egyik vége az épület falára erősített gerendára csatlakozik, a másik vége pedig az oszlopokat összekötő gerendára ferde beeresztéssel csatlakozik. Az utóbb említett gerenda oszlopokra fekszik fel. Minden oszlopnál két-két csapkötésű könyökfa erősíti meg a gerendát. Alulról betonba ágyazott oszloptalp tartja fixen a tartóoszlopokat. A héjazat elkészítésére igen sokszínű megoldások akadnak. Ennek csak a beruházó képzelete és a pénztárcája szab határt. Leggyakrabban használt anyagok a bitumenes zsindely, a műanyag tetőfedő hullámlemez és a polikarbonát lap. A zsindelynél a szarufák tetejére deszkafedés készül, amely a zsindely fogadószerkezete. A megoldásoknál, a burkolat közvetlenül a szarufára kerül. Azonban minden esetben el kell helyezni a szegőket, amelyek arra hivatottak, hogy az esővizet elvezessék a szarufáktól. Az ilyen gépkocsi beállók a kivitelt illetően változatos külleműek. Ha a megrendelő úgy kívánja, akkor a szarufákat is beburkoljuk. Ez lambéria fedéssel kivitelezhető, de ebbe az esetben fokozottan ügyelni kell a felületkezelésre.

 

  • Ha az épülethez nagy kert tartozik, akkor aligha jelent gondot egy különálló gépkocsi beálló építése. Megépülte után, akár többfunkciós építményként is funkcionálhat. Pl. kerti partik, baráti összejövetelek fedett helyszínéül is szolgálhat. Az első esettől eltérően, itt egy masszív, önálló faszerkezetet építünk. Természetesen minőségileg igényes asztalos kivitelben. A tetőre itt már főként cserépfedés kerül, de lehet zsindely, polikarbonát, vagy más egyéb anyag is, az igényektől függően. Ezek mellett a tökéletes vízelvezetésről is gondoskodni kell. Ha ez mind sikerül, akkor kertünk díszévé válhat a gépkocsi beálló.

 

  • Ha igény van rá, akkor megrendelésre gyártható elemekből is összeállítható a gépkocsi beálló. Ezek már majdhogynem teljes értékű garázsként funkcionálnak. Ezek teljes védelmet nyújtanak a járművek számára. Előre el kell neki készíteni a beton alapot. Ezután akár két nap alatt felállítható a gépkocsi beálló.

 

  • Családi és hétvégi házaknál a nyitott emeleti terasz alatt levő terület kiválóan alkalmas a gépkocsi tárolására. Ez a feladat az előbbiekhez képest komolyabb szakmai hozzáértést igényel. Építészmérnök nélkül szinte lehetetlen megvalósítani. A terasz padozatár hézagosra kell hagyni, hogy a rá eső csapadék szabadon távozhasson. De azt a tartószerkezetre erősített bordáslemez burkolat vezesse el a csatornába. Ezt úgy kell kialakítani, hogy a tartóváz ne veszítsen a szilárdságából és illjen is bele az épület küllemébe. 

KapcsolatTóth Sándor +36203184498 info.tetofelujitas@gmail.com

 

Kapcsolat

Gyors munkavégzés

25 éves tapasztalat a tetőzésben...

 

  • garancia
  • megbízhatóság

Garancia

Cégünk minimum 10 év garanciát biztosít a kivitelezésre!

 

Referenciák

"Az elégedett ügyfél a legjobb reklám." -mottó

 

TETŐ - TETŐÉPÍTÉS, TETŐSZERKEZET ÉPÍTÉS, TETŐFEDÉS, TETŐ FELÚJÍTÁS, TETŐ SZIGETELÉS, ÁCSMUNKA