Pergola

A pergola általában fa oszlopokon álló, nyitott vagy áttört oldalú, felülről gerendával, élére állított deszka pallóval, vagy térráccsal fedett kerti építmény. A pergolát hozzáépíthetjük egy meglévő épülethez, vagy állhat önállóan is. A különálló pergola lehet pihenőhely, gépkocsi beálló, vagy különálló épületek összekötője. Az épület szerves részeként, a terasz árnyékolásának egy remek módja.


Tóth-tető .hu - Ács és tetőfedés, tetőfelújítás garanciával
Ingyenes személyes felmérés és visszahívás kérése érdekében töltse ki az alábbi űrlapot! . Ígérjük, hogy 48 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!
Név (*)
Please type your full name.
E-mail (*)
Invalid email address.
Telefonszám
Invalid Input
Város
Invalid Input
Elsősorban melyik szolgáltatásunk érdekli? (*)
Please tell us how big is your company.
Mikorra gondolta a munka kezdetét? (*)
Please select a date when we should contact you.
  

 

Funkcióját tekintve négy fajta pergolát különböztetünk meg:

 

1.      Keretező pergolák: Nagyobb kiterjedésű teraszok, vagy kertek felé kerülnek. Ez egy egyfajta térlezárás. Ezáltal egy „lakóteret” hozunk létre a szabadban. Így megszűnik az emberben az éles határvonalérzés a kinti és a benti környezet között.

 

2.      Irányító pergolák: Irányító pergoláknak azokat nevezzük, amelyek átvezetnek egyik térből a másikba. Ennek további két fajtája van. E szerint lehet szabadon álló, vagy falhoz támaszkodó. A szabadon álló pergolák a tekintetet hosszanti irányban vezetik, ezáltal rövidül a perspektíva. Az épületre támaszkodó pergoláknak oszlopsor hatása van. Ennek előnye, hogy a bejáratok fölött tetőt létesít.

 

3.      Pergolák a tetőkön: A tetőtér használhatóságát nagyban befolyásolják az időjárási tényezők. Ennek oldására hivatott a tetőre helyezett pergola. Ha növényekkel sűrűn benőtt a pergola, akkor véd a napsütéstől és a széltől is.

 

4.      Arányok kialakítása pergolákkal: Ha a kert nagysága nincs összhangban a környező épület(ek) méreteivel, akkor használhatjuk a pergolákat az arányok kialakítására. z általuk vetett árnyékok képeznek egy optikai keretet. Ez olyan érzetet kelt a szemlélőben, hogy a kert és az épület tökéletes összhangban van.

"Az elégedett ügyfél a legjobb reklám." -mottó

 

TETŐ - TETŐÉPÍTÉS, TETŐSZERKEZET ÉPÍTÉS, TETŐFEDÉS, TETŐ FELÚJÍTÁS, TETŐ SZIGETELÉS, ÁCSMUNKA